De start van SensiKids

Geplaatst op 14 juni 2015

deepak-chopra

Vorige week kreeg ik de vraag: “Hoe heb je dat gedaan, je eigen praktijk opzetten?”

Nou……. ehh…

Deze vraag maakte me er wel bewust van, dat het voor de buitenwereld misschien lijkt alsof ik “gewoon even mijn eigen praktijk ben begonnen”. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit een proces van jaren is geweest voor mij.

En ineens voelde ik de behoefte om hier meer over te delen, tijd om meer van mezelf te laten zien. Hoe ik bij deze keuze gekomen ben en ook vanuit welk vertrouwen ik wist dat dit kon gaan slagen. Want er waren genoeg mensen die er weinig vertrouwen in hadden…

Behoefte ook, om meer zichtbaar te maken wat ik binnen SensiKids anders doe dan andere therapeuten.

Het begon eigenlijk zo’n pak em beet acht jaar geleden, toen ik bij een paranormale avond zat in het Spectrum van Marianne van de Weijer van Kiluma. Gewoon puur omdat ik het interessant vond om daar eens een keer bij te zijn. Iedereen in die zaal kreeg een persoonlijke boodschap mee, en zo ik dus ook. Ze zei direct tegen mij: “Jij gaat iets speciaals doen in je werk met kinderen.” En zo ging het balletje rollen…

Ik had geen idee waar ze het over had, maar mijn interesse was uiteraard wel gewekt. Nog vele ontmoetingen en workshops zijn er geweest bij Marianne waarin ik langzaamaan ontdekte wie ik ben in de kern en wat ik kan met mijn gevoeligheid. Dit ging zich ook langzaamaan vertalen in mijn werk als kinderergotherapeut. De cursus Shambhala Multi Dimensional Healing heeft hier ook een belangrijke bijdrage aan gehad.

Maar deze ontdekkingstocht naar mijzelf heeft ook heel wat diepe dalen gekost, want zonder wrijving geen glans.

Drie jaar geleden ontmoette ik ook Pauline van Rijckevorsel van Zielentaal. Getriggerd door haar werk kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb ik een afspraak gemaakt met haar voor een sessie.

Ook zij wist feilloos te benoemen dat mijn werk er anders uit zou gaan zien. Ze zei: “Jouw talent is vanuit onvoorwaardelijke liefde contact maken met de ziel van een kind, waardoor het weer vertrouwen krijgt, zichzelf kan zijn en kan helen. Jij gaat op jouw unieke manier met kinderen werken, en je gaat het onwijs druk krijgen ;)”

Huh, echt waar? Was mijn eerste reactie. Hoe doe ik dat dan? Ik heb geen idee! Zo gaat dat met talenten, aldus Pauline…

Of het nu komt omdat een tweede persoon mij op dezelfde manier bevestigde, of dat gewoon de tijd er rijp voor was, het was toen echt tijd om aan de slag te gaan met mijn concept van SensiKids. Het was ook tijd om in te zien dat ik een talent had wat voor mezelf onzichtbaar was en al helemaal voor de buitenwereld. Ik moest dus  gaan ontdekken hoe ik dit bewuster in kon zetten. Ik begon ook ineens te begrijpen waarom het inderdaad zo was, dat de kinderen die ik behandelde, gewoon veranderden. En ik eigenlijk alleen maar kon concluderen dat ik eigenlijk niet zo heel veel gedaan had. Praktisch, zichtbaar, concreet.

Het jasje kinderergotherapeut voelde voor mij ook steeds krapper worden. Er was meer dan dat, ik had meer ruimte nodig dan dat wat er mogelijk was binnen de reguliere zorgsector.

Meerdere sessies met Pauline volgden en langzaamaan werd mijn beeld van wat ik wilde neerzetten, de vorm waarin ik mijn “talent” zijn werk kon laten doen, steeds duidelijker.

Tot op de dag van vandaag werk ik nog aan deze “vorm”, want hoe geef je vorm wat eigenlijk onzichtbaar is? Ja ik heb een dosis kennis en ervaring vanuit mijn werk als kinderergotherapeut, vanuit mijn eigen kinderen, vanuit mezelf, het energiewerk, etc. Die middelen zijn heel bruikbaar en voegen zeker iets toe. Maar eigenlijk is dat niet de essentie waardoor er een verandering ontstaat bij een kind, dat gebeurt op een ander niveau, puur in het contact wat ik maak met een kind.

SensiKids is dus niet zomaar even bedacht, het is een vorm waarin ik dienstbaar kan zijn vanuit mijn unieke talent. En iedereen heeft zo’n talent, iets wat niemand anders kan net zo goed als jij. De uitdaging is om te ontdekken wat dit is. Go for it!

© Janneke Cooijmans – Praktijk SensiKids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.