Bloesemremedies

Binnen de praktijk zet ik zo nodig Bloesemremedies in wanneer een kind ook emotioneel onder spanning staat. Bijvoorbeeld door angst, onzekerheid, verdriet of boosheid.

Bloesemremedies zijn tincturen van wilde planten, bomen en struiken. Ze zijn een verfijnde vorm van natuurgeneeswijze, werken direct in op de geest en geven daardoor harmonie en balans. Ze transformeren de negatieve emotie in een positieve kracht.

Als basisset wordt gebruik gemaakt van het Bach systeem wat 38 remedies kent. Deze zijn in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw allemaal ontdekt door dr. Edward Bach, een bekend bacterioloog, arts en patholoog. Elk van deze remedies hoort bij een fundamentele menselijke emotie. Meer informatie over Bach Bloesemremedies vindt je op www.bloesemsvanbach.nl.

Daarnaast worden de "Bloesem Remedies Nieuwe Tijd" en "Combinaties voor de Ziel" gebruikt van Bloesem Remedies Nederland. De veranderingen in het bewustzijn gaan door de invloed van de nieuwe tijd vaak zo snel, dat de meeste mensen dit niet als prettig ervaren. Enkele gevolgen hiervan zijn onder andere een verstoring van het evenwicht, vermoeidheden, confrontaties en het algemene gevoel dat je niet lekker in je lichaam zit. Om het evenwicht weer te herstellen kun je een aantal nieuwetijds remedies gebruiken, dit zijn nieuwe remedies, die nog steeds in ontwikkeling zijn. Meer informatie over Remedies Nieuwe Tijd vindt je op https://www.bloesemremedies.com/nieuwe-tijd-remedies , informatie over de Combinaties voor de Ziel vindt je op https://www.bloesemremedies.com/combinaties-voor-de-ziel

Om te bepalen welke remedies een kind nodig heeft gebruik ik een biotensor. Dit betekent dat remedies altijd precies afgestemd zijn op de energie van het kind. Ook de dosering wordt individueel bepaald. Alle remedies die nodig zijn zitten bij elkaar in 1 flesje en deze gaat afhankelijk van de dosering 2 á 3 weken mee. Wanneer het flesje leeg is wordt er opnieuw gekeken wat nodig is. Vaak veranderd er dan iets in de samenstelling en dosering. Op deze manier pel je de emotionele blokkades laag voor laag af, net zo lang tot er niets meer nodig is.