Bloesemremedies

Binnen de praktijk zet ik zo nodig Bloesemremedies in wanneer een kind ook emotioneel onder spanning staat. Bijvoorbeeld door angst, onzekerheid, verdriet of boosheid.

Bloesemremedies zijn tincturen van wilde planten, bomen en struiken. Ze zijn een verfijnde vorm van natuurgeneeswijze, werken direct in op de geest en geven daardoor harmonie en balans. Ze transformeren de negatieve emotie in een positieve kracht.

Als basisset wordt gebruik gemaakt van het Bach systeem wat 38 remedies kent. Deze zijn in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw allemaal ontdekt door dr. Edward Bach, een bekend bacterioloog, arts en patholoog. Elk van deze remedies hoort bij een fundamentele menselijke emotie. Meer informatie over Bach Bloesemremedies vindt je op www.bloesemsvanbach.nl.

Daarnaast worden de "Bloesem Remedies Nieuwe Tijd" en "Combinaties voor de Ziel" gebruikt van Bloesem Remedies Nederland. De veranderingen in het bewustzijn gaan door de invloed van de nieuwe tijd vaak zo snel, dat de meeste mensen dit niet als prettig ervaren. Enkele gevolgen hiervan zijn onder andere een verstoring van het evenwicht, vermoeidheden, confrontaties en het algemene gevoel dat je niet lekker in je lichaam zit. Om het evenwicht weer te herstellen kun je een aantal nieuwetijds remedies gebruiken, dit zijn nieuwe remedies, die nog steeds in ontwikkeling zijn. Meer informatie over Remedies Nieuwe Tijd vindt je op https://www.bloesemremedies.com/bloesem_remedies_nieuwe_tijd , informatie over de Combinaties voor de Ziel vindt je op https://www.bloesemremedies.com/combinaties-voor-de-ziel

 

 

Om te bepalen of en welke Bloesemremedies een kind nodig heeft, werk ik samen met mijn moeder Antonet Cooijmans. 

 

Antonet heeft in 2004 de Opleiding Natuurgeneeskundig werker afgerond. Binnen deze 4 jarige opleiding heeft ze leren werken met de Bach Bloesemremedies. Een aanvullende cursus van Natuurgeneeskundig Therapeut Wies van den Akker uit Middelrode gaf nog meer verdieping en de behoefte om hiermee aan de slag te gaan.
Vanaf die tijd  heeft ze de Bachbloesems ingezet bij haar werk als voetreflexzone therapeut, de praktijk leert dat dit een heel mooie ondersteuning is bij emotionele processen waardoor we uit balans raken en ziek kunnen worden.

In 2011-2012 heeft Antonet de post-Hbo opleiding Stervensbegeleiding aan de HGU in Utrecht gevolgd met aansluitend in 2013 de Medische Basiskennis. Bij de begeleiding van de laatste Levensfase maakt ze ook gebruik van de Bachbloesems. 

Antonet meet energetisch uit via naam en geboortedatum of er ondersteuning nodig is en zo ja, welke remedies dit dan zijn. Dit is een hele krachtige ondersteuning gebleken in het behandeltraject wat ik doorloop met kinderen, wanneer dit gecombineerd wordt met energetische behandelingen.