Over mij

Mijn naam is Janneke Cooijmans en ik ben eigenaar van Praktijk SensiKids. In 2014 heb ik besloten om alleen nog maar datgene te doen wat ik heel erg leuk vind en van mijn talent mijn werk te maken.

Ik ben opgeleid tot kinderergotherapeut en heb altijd met veel plezier mijn werk gedaan. Mijn hart lag altijd bij de Sensorische Informatieverwerking, ik vind het bijzonder boeiende materie en het is zogezegd echt mijn ding om met kinderen te werken die hier problemen in ondervinden. In de praktijk heb ik me dan ook steeds meer gespecialiseerd in deze richting en zeker de laatste jaren voornamelijk als SI-therapeut gewerkt. Wat ik ook zag is dat er steeds meer hooggevoelige kinderen mijn pad kruisten, maar dat daar in de reguliere zorg heel weinig over bekend is. Mijn gevoel zei dan ook dat er meer mogelijk was dan wat ik nu kon bieden.

Naast het werk als kinderergotherapeut heb ik mij altijd bezig gehouden met spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling en heb ik veel geleerd op het gebied van hoogsensitiviteit, zeker in relatie tot mezelf. Daarnaast put ik een grote ervaringsdeskundigheid uit mijn eigen kinderen, twee hooggevoelige wilskrachtige jongens van 11 en 14 jaar.

Mijn persoonlijke visie is dat er een grote kracht ligt in het geven van complementaire zorg. De combinatie van verschillende invalshoeken, zienswijzen en methodes kunnen elkaar enorm goed aanvullen. Wat ik wilde is de gewone reguliere behandeling voor (hooggevoelige) kinderen met Sensorische Informatieverwerkingsproblemen zoals die gegeven wordt binnen de kinderergotherapie aanvullen met andere, alternatieve methodes, om zo tot een betere en veel krachtigere aanpak te komen. In 2008 heb ik de master graad voor Shambhala Multi Dimensional Healing gehaald welke de basis vormt voor het energiewerk wat ik nu in de praktijk toepas. Van 2016 tot 2018 heb ik de opleiding Energetische Therapie gevolgd bij Instituut-CAM om meer verdieping te krijgen in het energetisch werken. 

Binnen de praktijk help ik kinderen op mijn eigen unieke manier. Door de kennis en ervaring die ik heb op het gebied van prikkelverwerking en hooggevoeligheid, maar vooral ook door het contact wat ik met hen maak via het innerlijk kind. Het innerlijk kind is de zielskern, het pure wijze kind. Via onvoorwaardelijke liefde breng ik kinderen weer terug naar hun kern, zodat er zelfvertrouwen ontstaat en ze in vertrouwen kunnen zijn wie ze zijn. Het beschadigde innerlijke kind kan dan helen, waardoor met name op emotioneel gebied problemen opgelost kunnen worden. Met dit talent is het mijn missie geworden om kinderen weer in balans te brengen en een basis mee te geven waarop ze zich goed kunnen ontwikkelen. Deze hulp is er voor het kind maar ook voor de ouders, zij zijn onmisbaar in dit proces omdat zij de basis (veiligheid) zijn van hun kind.

Lees hier diverse publicaties over mijn werk. 

Opleiding en werkervaring

1998-2003: 

Opleiding Ergotherapie Hogeschool van Amsterdam

2003-2006: 

ABA-trainer binnen thuisprogramma's voor kinderen met autisme

2005-2006: 

Cursus Sensomotorische Integratie te Groningen

2006-2012: 

Kinderergotherapeut en SI-therapeut bij Kentalis

2008-heden: 

Master Shambhala Multi Dimensional Healing

2010-2015: 

Kinderergotherapeut en SI-therapeut bij Ergo Den Bosch

2016: 

Cursus MindfulKids en Meditatie

2016-2018: 

Gastdocent bij SOMT (Master opleiding kinderbekkenfysiotherapie)

Opleiding Energetische Therapie bij Instituut-CAM

2019:

Cursus Mediumschap voor beginners

MBK: "Beleef je geboorte"

2020:

Masterclass Emotional Freedom Technique

2021:

Opstelling van de Ziel

2023:

Jaaropleiding Sjamanisme, meditatie & healing