Sensorische Informatieverwerking is een normaal ontwikkelingsproces wat al in de baarmoeder begint. Bij jonge kinderen is het belangrijkste in de ontwikkeling van een goede prikkelverwerking dat ze de wereld om hen heen onderzoeken. Hiervoor moet de wereld veilig voelen en niet overweldigen.
Ook baby's kunnen last hebben van alle prikkels om hen heen. Dit kan ontstaan door in aanleg aanwezige gevoeligheid, maar ook door een moeilijke start tijdens of vlak na de geboorte. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld de volgende hulpvragen:
- geboortetrauma
- veel huilen
- slecht slapen
- snel van slag zijn buiten de eigen veilige omgeving
- heftig reageren op vreemde mensen
- veel darmkrampjes
- onrustig zijn
- niet alleen gelaten willen worden
- veel aandacht vragen
- niet zelf tot spelen kunnen komen
- trage motorische ontwikkeling
- niet of weinig op onderzoek uit gaan
Bij baby’s is het normale ontwikkelingsproces van Sensorische Informatieverwerking in volle gang. Wanneer er veel overprikkeling gezien wordt bij een baby zal de werkwijze voornamelijk bestaan uit Energetische Therapie om het zenuwstelsel tot rust te brengen en spanningen af te voeren. Daarnaast is advisering en coaching van ouders belangrijk hoe ze het beste om kunnen gaan met de prikkelgevoeligheid van hun kind en het stimuleren van de senso-motorische ontwikkeling. Tegen de leeftijd van 1 jaar kunnen er al wat oefeningen ingezet worden uit de Sensorische Informatieverwerkingstherapie.
Baby’s reageren vaak heel goed op energetische behandeling en kunnen in korte tijd heel veel blokkades loslaten, hierdoor zijn er vaak maar 2 tot 4 behandelingen nodig om weer verder te kunnen.
Voor de behandeling van huilbaby's hanteer ik géén wachtlijst.