Nascholing Sensorische Informatieverwerking voor Energetisch Therapeuten

Deze nascholing is bedoeld voor Energetisch Therapeuten die de basisprincipes van Sensorische Informatieverwerking willen leren en welk verband dit houdt met het menselijk energieveld.

Problemen in de prikkelverwerking is een veel voorkomende hulpvraag bij kinderen in de basisschoolleeftijd. In de reguliere zorg wordt dit Sensorische Informatieverwerkingsproblemen genoemd. Sensorische Informatieverwerking is een normaal ontwikkelingsproces wat start vanaf de conceptie en rond de leeftijd van 7 jaar is afgerond. Wanneer dit proces niet goed verloopt heeft dit direct invloed op de ontwikkeling van het kind en kunnen er problemen ontstaan op het gebied van motoriek, gedrag en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Doel van deze nascholing is het overdragen van de theorie van Sensorische Informatieverwerking en hoe dit samenhangt met je behandeling als energetisch therapeut. De medische basiskennis van Sensorische Informatieverwerking is essentieel om het gedrag wat kinderen laten zien die problemen ervaren in de prikkelverwerking, goed te kunnen begrijpen. Wanneer je dit begrijpt ga je er ook anders op reageren en je interventies aanpassen. Voor specifieke behandelingstoepassing in de praktijk is vervolg scholing nodig.

Het minimale instroomniveau is een diploma in het complementaire zorgdomein op HBO werk- en denkniveau.

Inhoud:
- Wat is Sensorische Informatieverwerking?
- Welke zintuigen hebben we?
- Werking in de hersenen
- Sensomotorische cirkel
- Prikkeldrempels
- Uitleg van de 3 belangrijkste zintuigen en arousal
- Hoogsensitiviteit
- Wat is Senso-Energetische Kindertherapie (SEK)?

Eerstvolgende datum: nog niet bekend

Locatie: online via Teams
Duur: 3 uur + 1 uur zelfstudie/ voorbereiding
Kosten: €55,- per deelnemer

Aanmelden kan via info@praktijksensikids.nl 

 

Deze nascholing is geaccrediteerd door KTNO.